Найдорожчі ресторани Одеси: секрет популярності
Заманюють вишуканими стравами, стильним інтер'єром, вражаючим розташуванням і бездоганним обслуговуванням. Так, найдорожчі ресторани Одеси роблять все, щоб сподобатися своїм гостям. Унікальні гастрономічні начерки, власний стиль подачі, багата винна карта. Їх девіз – дивувати!
Авторська кухня
Вона для тих, хто любить пробувати щось нове. Висока кухня – це не звичне готування, а ціле мистецтво. Зовнішній вигляд авторських страв розбурхує апетит, даючи волю фантазії. Важко уявити, скільки кулінарних відкриттів попереду з ресторанами високої кухні в Одесі.
Один з них – «Азума». Тут пропонують азіатську кухню з елементами молекулярної. Всі страви авторські. Відвідувачі особливо виділяють Перуанські дім-сами, телятину під соусом чімічуррі, ребра під манговою сальсою, кранч-роли з вугром, качку по-пекінськи.
Ще один ресторан високої кухні – фіш-клаб «Колумбус». Шикарно, ексклюзивно, дорого. Все відповідає ВІП-класу. Тріо устриць з чорною ікрою, асорті креветок на грилі, неаполітанський восьминіг під ніжним соусом – перераховувати кулінарні шедеври можна довго.
Особливості високої кухні
- Дорогі, часто ексклюзивні, і тільки свіжі інгредієнти
- Новаторство в рецептурі, що відкриває інші грані смаку
- Незвичайні форми, несподівані фактури
- Легкі нотки соусів, що гармонійно поєднуються
- Свій, унікальний стиль подачі і сервірування
Видатна винна карта
Перераховуючи найдорожчі ресторани Одеси, не можна обійти увагою «Бернардацці». Нові гармонійні поєднання і вже знайомі страви зі свіжими нотками – все це тут теж є, але фішка закладу в іншому. За кращу винну карту ресторан неодноразово отримував нагороди.
Прекрасні напої з різних куточків світу і правильна їжа, що занурює в світ тонких нюансів смаку і аромату. У закладі приділяють увагу гармонійному поєднанню вина і їжі. У меню багато цікавих закусок, страв з риби і м'яса, салатів. Знайти ресторан просто. Затишну терасу «Бернардацці» приховує у своєму дворі Одеська філармонія.
Автентичність
Відчувати гастрономічні задоволення приємніше у відповідній атмосфері. Розуміючи це, власники ресторану японської кухні «Кобе» велику увагу приділили створенню інтер'єру в особливих східних традиціях. Заклад навіть нагороджено за стильний дизайн а-ля еклектик. Обстановка дає ефект присутності в стародавній Японії. Майстерно приготовані страви відповідають тематиці.
Справді японське меню для цінителів
- Найсвіжіші устриці і морепродукти
- Багатий вибір ролів, сашимі і суші
- Супи з креветок, крабового м'яса та інші
- Різні тепан-яки з пилу з жару
- Ніжні десерти «Моті» з японським кремом
- Незвичайні і корисні напої на основі водоростей
Особливість концепції
Всі найдорожчі ресторани Одеси в умовах конкуренції намагаються зачепити гостей чимось особливим. Наприклад, «Фрателлі» – це не просто відмінна італійська кухня, а максимально екологічні страви. Навіть воду очищають власною станцією. Їжа тут, будь то Марокканський восьминіг або равіолі з кроликом і томленою фуа-гра – вибір тих, хто робить акцент на турботі про власне здоров'я.
Ресторан «Олександрівський» примітний розташуванням в старовинному особняку і використанням дворянських рецептів тих часів. Ще одна «фішка» закладу – своя колекція творів живопису, порцеляни та срібла. Їсти в такій обстановці – це особливе гастрономічне задоволення, церемонія, схожа на царську.
Хороша локація
В Одесі прекрасне розташування частіше пропонують готелі, наприклад «М1 Club Hotel». Але для дорогих ресторанів хороша локація – не менш цінна перевага. Ресторан «Жардін» з інтер'єром в стилі прованс знаходиться в затишному куточку Міського саду. Центр Одеси, вулиця Дерибасівська: дешево тут бути не може. У меню – італійська, французька кухні та морепродукти.
Максимум турботи про гостей
- Власна велика парковка
- Ігровий майданчик для дітей
- Музичні вечори у вихідні
- Безкоштовні дитячі майстер-класи
- Щотижневі спеціальні пропозиції
Такий максимум турботи про гостей пропонує фешенебельний рибний ресторан для всієї родини «Di Mare», що на морському вокзалі. Готують смачно, вид приголомшливий – гості миттєво занурюються в атмосферу затишку і гостинного тепла. Тут спокійно і безтурботно. Можна годинами милуватися літаючими чайками, пришвартованими яхтами, та хвилями, що наближаються до берегу.
Розташування в готелі
Ресторан «P1 Prosecco Bar» прикрашає собою шостий поверх готелю «М1 Club Hotel». Це джазовий бар з вишуканим інтер'єром і добротним меню на основі морепродуктів. До речі, місце примітно ще й шикарним виглядом. Панорамні вікна радують погляд дивовижними морськими пейзажами і запрошують перебратися із залу на терасу.
Готель «Брістоль» пропонує відвідати працюючий при ньому ресторан «Le Grand Cafe Bristol». Місце відповідає заявленій категорії 5 зірок. Гостей чекають вишукані європейські страви, хороша винна карта, смачні авторські десерти. Обов'язково потрібно спробувати щось з випічки. Навіть хліб тут роблять самі, за власним старим рецептом.
Ресторан «Джоконда» розташований на території однойменного готельного комплексу. Затишні дивани на терасі в саду запрошують розслабитися і відпочити. Шеф-кухар тим часом дивуватиме чорноморською та італійською кухнями. Одеські бички, мідії і рапани, паста з чорнилом каракатиці – все це під легку класичну музику.
Гастрономічна Одеса здивує навіть досвідчених гурманів. Особливою їжею, унікальними інтер'єрами, автентичною атмосферою, привітною гостинністю – кого чим. У кожному меню можна знайти знайомі страви і щось оригінальне від шефа. Безумовно, буде смачно.
Ласкаво просимо в світ нових вражень!