Що має бути на столі в новий 2025 рік?
Банкетне меню на Новий рік створюється господинею задовго до торжества. Все починається з малого – зі складання страв, тільки після цього починається закупівля продуктів. Готування – 30-31 грудня з тим, щоб в найголовнішу ніч в році все було з запалу, з жару.
Так що має бути на столі в новий 2025 рік? На це питання немає класичного рецепту, адже кожна сім'я або компанія готуються до свята по-своєму. Однак можна слідувати власним уподобанням, логіці і додати крапельку креативу – і тоді все буде на висоті!
Новорічний стіл 2025: коли нічого не буде зайвим
Новорічний стіл у кожної господині завжди ломиться від страв. На ньому чого тільки немає і все приготовлено з любов'ю, теплом і бажанням того, щоб присутні спустошили тарілки!
Підготувати банкетне меню – не проблема, знаючи переваги домочадців і гостей. Здивувати їх буде просто, досить слідувати канонам професійної кулінарії.
Рекомендації для красивого столу
- включити в меню улюблені страви і закуски. Вони точно пройдуть на «ура!», а ось вишукування, приготовані вперше, можуть бути не до кінця з'їденими;
- приділити максимум уваги подачі, задивляючись на ресторанні страви. Не дарма говорять про те, що ми «їмо очима» і тільки після пробуємо блюдо. І нехай бутерброди зі шпротами тепер стануть в 2 рази менше, а обожнювані рулетики з томатів, сиру і баклажанів подаються, нарізані під іншим кутом;
- креатівьте і фантазуйте, готуючи щось нове або в перший раз. Доведіть блюдо за смаком самі, пробуючи і пробуючи його. Тільки так можна домогтися ідеального балансу спецій, трав, солі, тобто створити авторський шедевр;
- сервіровка на свято – ваше все. Нова скатертина, новорічні кольори – темно-зелений, срібний, червоний, золотий, синій, немов присипаний інеєм – і всі прийдуть у захват;
- не забути про декор для банкетного столу. Їм буде горизонтальна композиція, яка приверне увагу гостей.
Слідуючи цим нехитрим особливостям, просто зробити найголовнішу опівнічну трапезу в році смачною, ситною і такою, що запам'ятовується. І питання про те, що має бути на столі в новий 2025 рік стояти перестане!
Закуски і багато-багато-багато...
Символ 2025 року – бик, або надійність, стабільність і природна натуральність. Тому і формувати меню варто з закусок. Їх ніколи не буває багато і вони не бувають зайвими, тому проявіть фантазію і зробіть океан бутербродів, канапе, тарталеток і нарізок. У хід піде печене м'ясо, відварені рулети з курки і свинини, всілякі сири з вершковим маслом.
Окрема історія – ікра та інші морські делікатеси, наприклад кальмари, за допомогою яких можна зробити розкішні бутерброди.
Нарізка з болгарських перців, томатів-черрі, редису, огірків також доведеться до речі. Шматочки овочів дозволять очистити попередній смак і зробити трапезу легкою. Не забудьте про зелень: базилік фіолетовий і зелений, петрушка кучерява і коренева, кріп, кінза, рукола – вони гармонійно доповнять кожну страву.
Пара слів про салати, або як доповнення до закусок
Ще що має бути на столі в новий 2025 рік? Смачні салати за класичними рецептами, а також щось новеньке.
ТОП популярних
- «Олів'є», «Оселедець під шубкою», салат з крабовими паличками або «Грецький»;
- теплий салат з улюбленими інгредієнтами (рецепт можна легко знайти на просторах інтернету);
- «Мімозу», замінивши консерву будь-якими морепродуктами. Саме так роблять у багатьох містечках Азовського узбережжя, наприклад, в Урзуфі або Генічеську. Спробуйте – пальчики оближете;
- незвичайний «Вальдорф» із зеленим виноградом і куркою;
- для гурманів – «Черчілль».
Оптимальне рішення – приготувати кожного варіанту буквально на 1-1,5 порції з тим, щоб скуштувати щось нове перед подачею основного блюда!
Основне блюдо на новорічному столі, або коли не можна обійтися без м'яса або риби
Основне блюдо господиня ставить в духовку або готує на грилі вже тоді, коли куранти проб'ють. Всі трохи розслабляться, перейдуть від шампанського до міцного елітного алкоголю – і в цей самий момент знадобиться основне блюдо.
Що це може бути?
Варіантів безліч і кожен – краще попереднього:
- Качка/курка з яблуками як безпрограшний класичний варіант. Ну хто відмовиться від шматка запеченого м'яса в медово-соєвому соусі і солодких яблук? Звичайно, можна взяти і індичку, але вона незвична для нас і аж надто велика!
- Шпондер, свиняча підчеревина, запечена в духовці. Його обожнюють всі, від малого до великого. Це традиційна страва Карпат, тому якщо ви були в Косово, Ворохті або Поляниці – ви її впізнаєте, якщо ні – вперше спробуєте і закохаєтесь на все життя.
- Короп в сметані/стейк з лосося на грилі і тому подібні смаколики. Морепродукти сподобаються там, де люблять легку, нежирну їжу навіть на Новий рік.
І вже після цього можна подати десерт. Оптимальний варіант, який буде оцінений по достоїнству – це домашня випічка, приготована з екологічно чистих продуктів. Торт Наполеон, Празький, цукерки хенд-мейд із сухофруктів і шоколаду, рулети з маком, такі, як їх готують тільки в Микуличині (з медом і маком або маком і сливами) не пройдуть непоміченими!
Важливий момент – не забути про ранок. Допоможе зробити настрій бадьорим і продовжити веселощі мінеральна вода з джерел Миргорода або Трускавця. Як збираєтеся туди на різдвяні свята? Відмінно, досить тільки вибрати вподобаний варіант житла!