Буковель – це популярний курорт, що швидко розвивається в Західній Україні, на якому працює понад 60 спусків. Гірськолижні траси розташовані на відстані 1 км від села Поляниця. Останні кілька років курорт працює цілий рік. У літній час і період міжсезоння, широко розвинені велопрогулянки, екскурсії на конях, екстремальні піші та автомобільні тури.

Український колорит гуцульського побуту

Колиба – сезонне житло пастухів в Карпатах. Виготовлялося з натурального дерева з двосхилим дахом. Печі в приміщенні не було, але в центрі житла передбачено місце для багаття. З дотриманням старовинної техніки будівництва створювався ресторан Колиба в Буковелі, що пропонує широкий асортимент страв української кухні за доступними цінами.

Чому варто відвідати ресторан KOLYBA?

  • Можливість насолодитися гуцульським колоритом, і одночасно європейським рівнем обслуговування.
  • Страви української кухні готуються з натуральних фермерських продуктів. Завдяки цьому вони виходять особливо смачні і ситні. Рекомендуємо обов'язково спробувати м'ясні, які подаються на подушці зі смаженої картоплі з цибулею.
  • Фірмовими напоями колиби в Буковелі в сезоні 2024 - 2025 є: узвар із сухофруктів і шипшини, домашні чаї з обліпихи, цитрусів, імбиру, калини та малини, також можна зігрітися келихом глінтвейну.

Напій з червоного вина зі спеціями — символ новорічних урочистостей Західної Європи. Але Карпатський варіант відрізняється цілющою дією завдяки особливому рецептом. У процесі приготування в вино вводять гірські трави. Завдяки цьому глінтвейн має характерний смак, і незабутній аромат. Насолодившись ним один раз, обов'язково захочеться стати постійним гостем ресторану Колиба в Буковелі.

Незвичайний інтер'єр KOLYBA

Досвідчений гість зможе оцінити якість приготування страв і професіоналізм обслуговування, але атмосфера, що панує в колибі, заслуговує на окрему увагу.

Головні особливості

  • Основним матеріалом обробки є місцеві види дерева, в основному соснові. Тому всередині приміщення відчувається запах смереки.
  • У центрі ресторану встановлений ширяючий камін, який відмінно прогріває приміщення. Він є своєрідним прототипом багаття, який розводили пастухи в своєму житлі.
  • Вдале розташування і красивий вид з вікна.

Біля каміна можна зігрітися, і поспостерігати за язиками полум'я. Затишний інтер'єр дозволить відпочити, розслабитися, і підготуватися до нового спуску в зимовий час, або кінної прогулянки влітку.

Особливості меню

Колиба Буковеля ідеальне місце для відпочинку закоханих пар, великих сімей, галасливих компаній. Асортимент страв оцінить навіть найвибагливіший і досвідчений гурман.

KOLYBA – це місце, де можна насолодитися українською щедрістю, колоритом, і чудовими краєвидами. У меню багато закусок на аперитив, також є ситні страви, які допоможуть відновити сили після активного відпочинку. Для маленьких відвідувачів в ресторані пропонують дитяче меню, корисні узвари, какао і молочні коктейлі.

Популярні страви колиби в Буковелі 2024 - 2025:

  • Серед салатів варто відзначити фірмовий «Шуба» з задимленим лососем, свіжою капустою і морквою.
  • Вареники, налисники, пироги та інші страви з тіста – лише мала частина фірмових страв традиційної української кухні.
  • Обов'язково рекомендуємо спробувати борщ по-гуцульськи на ребрах, бограч, деруни з м'ясом ягняти, котлети з дикого кабана з трюфельним маслом.
  • У мангальному меню: форель, шашлик з телятини, свинини, курки.

Тільки тут можна спробувати круту кукурудзяну кашу на молоці – банош. Вона готується на відкритому вогні з додаванням жирних вершків і молока, завдяки чому страва набуває насичений смак і аромат багаття.

Алкогольна карта також представлена в широкому асортименті.

У меню колиби в Буковелі кожен знайде щось нове і смачне для себе.

Ресторан KOLYBA знаходиться на території житлової резиденції №2, неподалік від траси 2R.

Звертаємо увагу, що колиба в Буковелі працює тільки в період зимового туристичного сезону!